Reşit Alkan

"Besni Belediyesi’ni aciz konuma düşüren anlayış ile ilgili idari ve hukuki zeminde işlem başlatacağız."

Siyaset (Web Sitesi) - Web Sitesi | 12.04.2024 - 16:04, Güncelleme: 12.04.2024 - 16:28 4472+ kez okundu.
 

"Besni Belediyesi’ni aciz konuma düşüren anlayış ile ilgili idari ve hukuki zeminde işlem başlatacağız."

Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan: "Gereksiz tüm harcamalara son verecek, tüm kaynaklarımızı verimli kullanacak, mali disiplini sağlayacağız. Besni Belediyesi’ni aciz konuma düşüren anlayış ile ilgili idari ve hukuki zeminde işlem başlatacağız."
Besni Belediye Başkanı Reşit ALKAN görevi devraldıktan sonra ilk mesai gününe ait değerlendirmeler yaptı. Yapmış olduğu değerlendirmeyi sosyal medya hesabından paylaşan Besni Belediye Başkanı Reşit ALKAN Tüm Kaynakları verimli kullanacak, mali disiplin sağlayacağız diyerek açıklama metni yayınladı.  Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımda: "DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİM, 8 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz törenle görevi sizler adına devraldık. Belediyemizdeki ilk mesai günümüzde gördük ki Belediye’mizin kasasında personelin maaşını tam ödeyecek parası dahi bulunmamaktadır. 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49.maddesi uyarınca Belediye’nin yıllık personel giderlerinin gerçekleşen en son yıl bütçe gelirlerinin 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’na göre belirlenecek yeniden değerleme katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak miktarın %30’nu aşmaması gerekmektedir. Yasal mevzuat, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığımızın ilgili talimatları uyarınca kanuna uygun olarak zorunlu tedbirlerin alınması gerekmektedir. Besni Belediyesi’ini personel maaşlarını dahi ödemekten aciz konuma düşüren anlayış  ile ilgili işlemleri gerek idari gerek hukuki zeminde başlatacağız. Gereksiz tüm harcamalara son verecek, tüm kaynaklarımızı verimli kullanacak, mali disiplini sağlayacağız. Aksi takdirde teknik anlamda iflasa sürüklenmiş olan olan Belediyemizin hizmetlerini sürdürmesi olanaksızdır. Bu bağlamda Belediye’mize gelir getirecek tüm yatırım planlamalarımızla alakalı gerekli çalışmaları da bir an evvel hayata geçireceğiz. Belediye’mizin içerisinde bulunduğu ekonomik duruma ilişkin detaylı bilgiler "Şeffaf Belediyecilik" ilkemiz uyarınca ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Reşit ALKAN  Besni Belediye Başkanı"
Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan: "Gereksiz tüm harcamalara son verecek, tüm kaynaklarımızı verimli kullanacak, mali disiplini sağlayacağız. Besni Belediyesi’ni aciz konuma düşüren anlayış ile ilgili idari ve hukuki zeminde işlem başlatacağız."

Besni Belediye Başkanı Reşit ALKAN görevi devraldıktan sonra ilk mesai gününe ait değerlendirmeler yaptı. Yapmış olduğu değerlendirmeyi sosyal medya hesabından paylaşan Besni Belediye Başkanı Reşit ALKAN Tüm Kaynakları verimli kullanacak, mali disiplin sağlayacağız diyerek açıklama metni yayınladı. 

Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımda:

"DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİM,

8 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz törenle görevi sizler adına devraldık. Belediyemizdeki ilk mesai günümüzde gördük ki Belediye’mizin kasasında personelin maaşını tam ödeyecek parası dahi bulunmamaktadır.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49.maddesi uyarınca Belediye’nin yıllık personel giderlerinin gerçekleşen en son yıl bütçe gelirlerinin 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’na göre belirlenecek yeniden değerleme katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunacak miktarın %30’nu aşmaması gerekmektedir.

Yasal mevzuat, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığımızın ilgili talimatları uyarınca kanuna uygun olarak zorunlu tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Besni Belediyesi’ini personel maaşlarını dahi ödemekten aciz konuma düşüren anlayış  ile ilgili işlemleri gerek idari gerek hukuki zeminde başlatacağız.

Gereksiz tüm harcamalara son verecek, tüm kaynaklarımızı verimli kullanacak, mali disiplini sağlayacağız.

Aksi takdirde teknik anlamda iflasa sürüklenmiş olan olan Belediyemizin hizmetlerini sürdürmesi olanaksızdır.

Bu bağlamda Belediye’mize gelir getirecek tüm yatırım planlamalarımızla alakalı gerekli çalışmaları da bir an evvel hayata geçireceğiz.

Belediye’mizin içerisinde bulunduğu ekonomik duruma ilişkin detaylı bilgiler "Şeffaf Belediyecilik" ilkemiz uyarınca ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Reşit ALKAN 
Besni Belediye Başkanı"

Adıyaman HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve besnidenhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.